MENU

«Hva gjør vi om det regner på bryllupsdagen??» Kanskje et av de oftest stilte spørsmål en bryllupsfotograf får :) Jeg skal være ærlig og innrømme at da jeg startet som bryllupsfotograf, var jeg ofte bekymret for det samme selv. Men etter mange år og mange bryllup, gjør erfaringen min at regn er en ting som ikke bekymrer meg i det hele tatt lenger. Jeg har gang på gang sett at det har ikke noe å si for sluttresultatet, og ikke minst har det absolutt ingenting å si for lykken til brudeparet på den store dagen! På en slik dag lar man jo ikke noen regndråper legge en demper på stemningen? Så det meste ligger rett og slett i hvordan man selv forholder seg til det faktum at man ikke fikk den blå himmelen og det strålende solskinnet man kanskje egentlig håpet på. (Mens merk deg hvordan bryllupsfotografen kanskje gir seg selv en high five for å slippe knallsol, kremt)

Rent praktisk kan det meste løses med paraplyer, skoskift og godt humør. Man kan få helt nydelige bilder i regn også, og stort sett kan man ikke engang se at det er regn på bildene, med mindre man zoomer kraftig inn og ser regndråpene i lufta. I tilfeller der det har vært kraftig regn, har vi i et par tilfeller ventet ut de verste bygene før vi har begitt oss ut i oppholdsvær innimellom. Om man tåler litt regn i håret og at kjolen blir våt, kan resultatet bli flotte bilder!

 

I tilfeller hvor vi trenger ly for regnet, kan det være fint å ha en backup for hvor vi skal ta portrettene. Det kan være innendørs, et sted med tak over (naust e.l.) eller bare en skog med litt tette trær/bladverk hvor man blir litt skjermet. Dette i tillegg til paraplyer er veldig gode løsninger, og man er ikke mindre fornøyd med bildene man sitter igjen med etterpå. Været på bryllupsdagen deres var slik som det var, og bildene vil alltid gjenspeile dette. Så om vi har noen morsomme bilder med paraplyer og støvler, og du husker hvor våt kjolen din var, vil det nok føre til at du drar på smilebåndet heller enn at du gremmes over hvordan været var :)

 

CLOSE