MENU

Yes, endelig! Var det første jeg tenkte da Helene og Lars Johan booket meg til å fotografere bryllupet deres på Union Øye :) Jeg hadde lenge ønsket å fotografere bryllup på det flotte hotellet fra 1891, ikke minst pga nærheten til fantastiske Norangsdalen. Og jeg ble ikke skuffet! Til tross for mye regn og en vielse som måtte flyttes inn, ble dagen helt perfekt. Takk Helene og Lars Johan for at dere valgte meg, og for at dere ble med opp i dalen og holdt ut lenge nok i regn og vind til at vi fikk tatt noen flotte bilder der. Kommer ikke over hvor våt kjolen var til slutt, men tenker at resultatet var verdt det ;)

Hvordan møttes dere?
Vi møttes i studietiden på fest! Helene tenkte; «han skal jeg danse med!» Lars-Johan tenkte; «wow, hu ska bli mi!». Og slik ble det! Siden har vi delt store og små opplevelser, viktige og mindre viktige ting, vi har reist sammen, studert sammen, og utviklet oss til å bli oss!

Fortell om frieriet!
Helgen Helene fylte 30 år reiste vi med telt og hunden vår Nansen til Rondane for å gå i fjellet. Selve 30-årsdagen var en strålende og solfylt sommerdag. Sekken var pakket med hundesnacks, deilig lunsj og selvfølgelig en flaske bobler til å sprette på toppen av målet, Veslesmeden. Etter noen timers vandring var vi endelig fremme. Helene ville feire de store tre null med bobler med en gang, men Lars-Johan mente vi burde få i oss litt lunsj først. Boblene drøyer. Etter lunsj ville Lars-Johan kikke på utsikten fra andre siden av toppen, og tok med seg kameraet dit. Boblene drøyer litt til. Lars-Johan kommer tilbake etter kort tid, men uten kameraet. «Bli med meg! Utsikten er så fin der borte fra!». Helene tar med seg Nansen og kommer etter. Og der midt på fjelltoppen i strålende sol, og med utsikt over hele Rondane går Lars-Johan ned på kne. Ingen husker helt hva som ble sagt, men han fikk et stort og lykkelig JA! I tillegg hadde Lars-Johan fått en annen turgåer til å filme det hele med kameraet vårt, noen som har vært stas å kikke på igjen. Endelig kunne vi skåle i bobler, både for 30 årsdag og for forlovelse, og til jubel fra alle på fjelltoppen!

Hvorfor valgte dere å gifte dere på Union Øye?
Det var et naturlig valg for oss å ha bryllupet på Sunnmøre. Vi bor og jobber på Østlandet hvor Helene er fra, og bruker store deler av tiden vår der. Lars-Johan har sterk tilknytning til hjemstedet og familien på Sunnmøre. I tillegg er vi veldig glade i å gå i fjellet og reiser også derfor til Sunnmøre så ofte vi kan. Vi går flere topper hvert år, og har gått omtrent alle toppene rundt Hjørundfjorden hvor Union Øye ligger. I tillegg er slekta til Lars-Johan fra bygda Viddal i Hjørundfjorden. Naturomgivelsene rundt hotellet er magiske, og hotellet i seg selv er en romantisk drøm! Da vi fikk muligheten til å holde bryllupet og bryllupsfesten vår på Union Øye, måtte vi klype oss i armen. Vi falt for Union Øye og ble liggende fra første gang vi var på besøk på hotellet. Det historiske, arkitekturen, stemning og kosen hotellet gir, naturen rundt, og ikke minst maten, var ting vi falt for.

Hvordan så dere for dere at bryllupsdagen skulle være?
Det var viktig for oss at gjestene skulle ha en bra dag sammen med oss, og en minnerik opplevelse av å dele en, for oss, så viktig dag. God mat, godt drikke, god stemning og et hotell fylt med venner, familie og kjærlighet var det vi gledet oss aller mest til. Vi elsker alt som har med høsten å gjøre. Fargene, lyset, maten, utetid og innekos, tid sammen med de som betyr mest for oss – og ønsket å fylle dagen med akkurat dette. Og, dagen ble magisk, fra start til slutt. Fra morgentur i båt i Hjørundfjorden for gjestene, til forberedelser, pynting og siste finpuss, vielse i salongen, latter, tårer, og varme klemmer, fotografering, middag, taler, sang, lek, dans og fest. Avslutningen på kvelden hvor strømmen og dermed lyset gikk i hele bygda, og hvorpå en studievenninne spilte på flygelet i mørket før vi alle gikk å la oss.

Dagen var lang og gikk sakte på en ubeskrivelig flott måte. Dagen ble fylt med mange, mange minner. Vi hadde god tid. Vi var til stede og nøt hvert øyeblikk. Vi hadde tid til hverandre, til familien og vennene våre, vi koste oss helt til lystet gikk. Dagen ble mye mer enn forventet! Og tiden etterpå har vært unik. At å gifte seg etter nesten ti år som kjærester og samboere skulle gjøre at vi følte oss som noe ekstra og at vi hadde gjort noe riktig og viktig, det var godt å kjenne på.

Hvorfor valgte dere Lieben Foto som bryllupsfotograf?
Å bestemme oss for Lieben Foto som bryllupsfotograf var et av de enkleste valget vi tok av alle valgene vi måtte ta under bryllupsforberedelsene.Da vi oppdaget bildene hennes første gang, visst vi med en gang at det var dette vi ville ha! Romantikken, kjærligheten, vennskapet, gleden og lykken hun får frem i parene hun fotograferer var det som gjorde oss forelsket. Stemningen, fargene og lyset i bildene var noe vi ønsket at skulle representere minnene våre fra den store dagen, og være det som skal henge på vår stuevegg hjemme og vises frem i vårt bryllupsalbum i årevis fremover.

Da vi fikk en prøvesmak av bildene fra bryllupet holdt vi på å kjøre av veien. For ei dame, og for en fotograf! Vi kunne ikke tro at de på bildene var oss!

 

Kjole: Pronovias

Hår & sminke: Hårmakern

Blomster: Blomstergården

Lokale: Hotel Union Øye

CLOSE